“Medeniyet Olimpiyatları” Coşkuyla Gerçekleştirildi

Üniversite ruhunu olimpiyat kültürü ile birleştiren “Medeniyet Olimpiyatları” 13 – 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.  Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve geleneksel hâle getirerek yakın zamanda yalnızca Türkiye’ye değil, dünya genelinde örnek teşkil edecek bir etkinlik olacağını ümit ettiğimiz  “Medeniyet Olimpiyatları”  kaliteli rekabeti, eğlence ile birleştirerek Üniversitemizde renkli bir atmosfer oluşturdu.

Temsili olimpiyat meşalesinin yakılması ve devamındaki konserle coşkulu bir açılış yapan Olimpiyat, hem bireysel hem de takım oyunları şeklinde gerçekleştirilen turnuvalarıyla Üniversitemizde büyük bir heyecan oluştururken katılımcılarımızın kaynaşmasına, bilgi ve tecrübelerini paylaşmasına vesile oldu. Öğrencilerimizin ve hocalarımızın katılımıyla gerçekleşen bu program, bir yandan dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirirken diğer yandan da rekabetin en güzel ve anlamlı örneklerini sergiledi. Bilhassa ‘’Yapay Zekâ İnsana Karşı’’ formatlı münazara turnuvası, geleneksel ile modern yapının sentezi ile yarışma geleneğine yeni bir soluk getirdi.

Öğrencilerimiz, kültürel kategoride Bilgi Yarışması, Öykü Yarışması, Şiir Okuma Yarışması, Münazara Yarışması ve Fotoğraf Yarışması’nda kıyasıya yarıştı. Her biri bilgi ve kültürel zenginliklerini ortaya koydu.

Spor kategorisinde ise Tenis, Futbol, Basketbol, Voleybol, Atletizm, Satranç, Okçuluk, Masa Tenisi ve Mangala branşlarında mücadele eden öğrencilerimiz; fiziksel güç, strateji ve takım ruhunu bir araya getirerek sporun birleştirici ve disiplinli doğasını en güzel şekilde temsil etti. Her bir spor dalında sergilenen performans, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı ve katılımcıların birbirleriyle olan dostane rekabeti, etkinliğin ruhuna uygun bir şekilde gerçekleşti.

Proje kategorisinde ise Sosyal Sorumluluk Projesi ve Yeşil Proje Yarışması’nda öğrencilerimiz, çevreye duyarlılık ve toplumsal fayda sağlayacak projelerini sundu. Bu projeler, gençlerimizin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek daha yaşanabilir bir dünya için yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretme konusundaki kararlılıklarını gösterdi.